Skiopties


Het watersportcentre bied de volgende watersportmogelijkheden. Voor een video van de verschillende opties klik hier.


  Waterskiën

Bij het woord waterskiën denken de meest mensen toch wel aan deze vorm van skiën. Onder elke voet een plank en over het water voort worden getrokken. Deze vorm bied een goede ondergrond voor de overige ski mogelijkheden. De snelheid varieert naar gewicht van de skiër. Is de skiër wat zwaarder dient er wat sneller gevaren te worden.

 

Ski-ervaring

Om deze vorm van skiën te leren hoeft geen voorkennis aanwezig te zijn van andere waterski disciplines. U heeft een klein voordeel als u kunt sneeuwskiŽn.
  Mono skiën

Anders dan bij het skiën op 2 ski's is dat men hier op 1 ski staat met beide voeten. Hoewel het eerst wennen is dat men 1 ski mist, zal deze vorm van skiën even stabiel (of zelfs stabieler) zijn dan het skiën op 2 ski's. Er hoeft immers maar 1 ski in bedwang te worden gehouden. De voeten staan naar voren gericht naar de skirichting toe. Nadeel bij het mono skiën is dat deze vorm vermoeiender is. 1 ski draagt nu namelijk het complete lichaamsgewicht van de skiër. Om niet te ver in het water te zakken met de ski (vermoeiender) wordt bij het mono skiën een hogere snelheid aangehouden.

 

Ski-ervaring

Het skiën op 1 ski komt voort uit het skiën op 2 ski's. Wanneer men dusdanig vrij is geworden op 2 ski's is er een mogelijkheid om op 1 ski te leren skiën. Aanbevolen wordt om eerst op 2 ski's te leren skiën zodat het watergevoel reeds aanwezig is. Hierdoor zullen de vorderingen op 1 ski sneller verlopen.

 

 

  Wakeboarden

Wakeboarden is een nog steeds opkomende rage in Nederland en daarbuiten. Bij het wakeboarden staat men met 2 voeten op het board. Anders dan bij mono skiën staan de voeten op 90 0 ten opzichte van de skirichting. Ander verschil met het mono skiën is dat het board korter, maar breder is. Door de breedte van het board krijgt men meer draagkracht op het water. Door op precies het goede moment af te zetten op de hekgolf kunnen hoge sprongen of zelfs allerlei salto's worden gemaakt.

 

Ski-ervaring

Voor het wakeboarden is geen ski ervaring benodigd. Het basisprincipe is namelijk compleet anders dan bij het reguliere waterskien.

 

 

 

 

Hydrofoiling

Deze vorm van waterskiën is eigenlijk met geen enkel andere te vergelijken. De meeste informatie staat al onder ‘hydrofoiling'. Groot voordeel van het hydrofoilen is dat het lichaamsgewicht niet op de benen komt. Tevens wordt zeer weinig wrijving ondervonden van het water met de foil. Deze vorm is dus verreweg het langst vol te houden. Het mocht al duidelijk zijn: Watersportcentre Eijkelhof is gespecialiseerd in het hydrofoilen.

 

Ski-ervaring

Voor het hydrofoilen is geen overige ski ervaring benodigd. Het principe valt met geen enkele andere waterskidiscipline te vergelijken.

 

 

  Banaan varen

Gewoon eens voor de lol het water op? Banaanvaren is hier een uitstekende manier voor. Met maximaal 6 personen op de banaan is plezier gegarandeerd. Ideaal om met een groep een middag plezier te hebben. Te denken valt aan familiedagen, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, verjaardagen, maar natuurlijk ook voor kleinere groepjes van minimaal 3 personen. De snelheid varieert van wat als aangenaam wordt ondervonden met een maximum van 32km/h.


 

  Sonar varen

Ook het sonar varen is een uitstekende manier om gewoon eens voor de lol het water op te gaan. Met maximaal 4 personen op de sonar is ook hier plezier gegarandeerd. Ook hier valt te denken aan familiedagen, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes en verjaardagen. Ook voor kleinere groepjes van minimaal 3 personen. De snelheid varieert ook hier van wat als aangenaam wordt ondervonden. Omdat de sonar niet (snel) om zal vallen ligt hier de snelheid indien gewenst wat hoger. Maximale snelheid met de band is 32 km/h . Dit betekend dat de boot maximaal 32 km/h vaart. Door het slingereffect van de band ligt de snelheid hiervan wat hoger.